Over mijzelf

Wales
Wales

Al van jongs af aan ben ik geinterresseerd in alles wat met de natuur te maken heeft. M'n vader nam me mee naar de duinen waar ik m'n eerste jonge zilvermeeuw mocht vasthouden. Vanaf de lagere school ben ik een fanatiek vogelaar.

Vanaf m'n vijftiende fotografeer ik. Met m'n eerste bijeen gespaarde guldens kocht ik een Zenith camera en een 200mm lens. Alles handmatig natuurlijk en lichtmeten met een aparte lichtmeter. In de loop van de jaren werden de camera's beter en daarmee de resultaten. Maar ik wilde alle kneepjes van het vak leren en heb daarom de opleiding tot vakfotograaf gevolgd aan de Fotovakschool.

Sinds enkele jaren ligt m'n passie weer bij de natuurfotografie. Vooral vogelfotografie en macrofotografie zijn twee deelgebieden waar ik nooit op uitgekeken raak. 

 

Niet alleen natuur maar ook cultuur boeit me. Regelmatig bezoeken m'n vrouw Nellie en ik het buitenland. Rondreizen hebben we gemaakt in Schotland, Frankrijk, Engeland, Ierland, Griekenland, Duitsland en Tsechie.

 

Wil je meer van m'n werk zien?

Ik ben ook actief op facebook: klik hier

op de fotosite www.500px.com: klik hier

en op pBase met al m'n vogelfoto's op soort:  klik hier

 

Geïnteresseerd in m'n apparatuur? klik hier.


In 1971; 17 jaar oud

Een zelfgemaakt schuiltentje in een plasje bij het nest van een meerkoet. (foto: Ton Döpp)

In 1972; 18 jaar oud.

Bergheim (Duitsland). Gewapend met Zenith-camera, 200mm en huishoudtrap op weg naar het nest van een boerenzwaluw. (foto: Jos Out)

2009 Camarque, Frankrijk.

Aan de rand van een meertje vond ik houvast in het prikkeldraad om zo fouragerende flamingo's te kunnen fotograferen. (foto; Ton Döpp)

2009 Spanje, Costa Brava.

Na 8 uur aan één stuk in de schuiltent gezeten te hebben met Ton bij de vliegopening van een stel bijeneters duurde het even voordat mijn rug weer rechtop kwam. (foto: Ton Döpp)

2010 Helgoland, Duitsland

Op weg naar de grote kolonie Jan van Genten. Overal op het lage-dorp de drankwinkels waar belastingvrij ingekocht kon worden. Maar de toeristen zijn daar ook de vogelaars en fotografen gewend die sjokkend op weg zijn naar het hoge-dorp met de kliffen vol vogels.

2011 Canada

Heerlijk relaxed in de tuin van vriend Jos die daar inmiddels al 25 jaar woont. Samen met Ton waren we daar een weekje op bezoek. In zijn tuin tientallen bijzondere vogels (zie bij landen en steden) en in het meer, grenzend aan de tuin, altijd wel een paar ijsduikers.