Steden / Cities


Stedenfotografie is volgens mij een aparte tak van sport. Ik hou er van. Niet dat ik er erg goed of gespecialiseerd in ben maar steden fascineren me. In de eerste plaats natuurlijk de architectuur; die maakt de stad tot wat die is. En architectuur is geschiedenis. De architectuur dwingt je te verdiepen in de geschiedenis van een stad en van een land. Maar fascinerend zijn ook soms de mensen.

Vooralsnog beperk ik me op deze website tot de Europese steden die ik gedurende meerdere dagen bezocht heb. Pas bij een meerdaags bezoek leer je de stad goed kennen. Bij voorkeur sta ik dan vroeg op om ook het ontwaken van de stad te kunnen vastleggen.

Cambridge (Engeland)

Naast Oxford dé universiteitsstad bij uitstek in Engeland.

Ga naar de fotoserie -->

Praag (Tsjechië)

Een prachtige stad voor een bezoek van een paar dagen. Het centrum is compact en autovrij. Alles is goed beloopbaar.

Ga naar de fotoserie -->

Rome (Italië)

De bakermat van onze westerse beschaving. Te veel te zien voor een week en toch is het centrum vrij compact. Hoogtepunten zijn Vaticaanstad, Forum Romanum en de honderden kerken. 

Ga naar de fotoseries -->

Venetië (Italië)

Een onvergetelijke stad. Uniek vanwege alle vervoer over water.

Maar niet in augustus bezoeken! Dan zijn er veel te veel toeristen.

Ga naar de fotoseries -->

York   (Engeland)

Hoewel hiernaast een foto van een karakteristieke winkel getoond wordt, is York voor mij vooral bijzonder vanwege de Minster of York; de mooiste  gotische kathedraal die ik tot nu toe gezien heb.

Ga naar de fotoserie -->