Nieuws


Oktober 2013:

Met Nellie een paar dagen naar de Schote hooglanden geweest. Herst in de Highlands is toch wel een heel bijzondere ervaring. Dat wilde ik ook op een bijzondere manier vastleggen. Vandaar een serie met uitsluitend HDR-opnames (samengestelde opnames uit meerdere belichtingen)

Kijk hier voor de hele serie

Oktober 2013:

Met Nellie een paar dagen naar de Schote hooglanden geweest. Herst in de Highlands is toch wel een heel bijzondere ervaring. Dat wilde ik ook op een bijzondere manier vastleggen. Vandaar een serie met uitsluitend HDR-opnames (samengestelde opnames uit meerdere belichtingen)

Kijk hier voor de hele serieAugustus 2013:

Een nieuwe serie Kleine Zilverreigers toegevoegd aan de website. Er zaten er opeens weer drie bij het Balgzand en die lieten me een half uur lang m'n gang gaan; onvergetelijk!Mei 2013:

Een week Rome heeft m'n ogen geopend voor deze fantastische stad. Waarom ben ik hier niet eerder naar toe gegaan? Wanneer ga ik weer?

De foto's heb ik verdeeld in een aantal series. Zie verder onder Landen en Steden

Panorama vanaf de Sint Pieter Baseliek, Rome
Panorama vanaf de Sint Pieter Baseliek, Rome

Februari 2013:

Opnieuw twee grote foto's van Italië verkocht aan het Medisch Centrum Alkmaar, waaronder deze van Venetië. Formaat 120 x 60 cm, hoogglans, opgeplakt op alluminium: schitterend. Ik verdien er niets aan maar kan zo wel iedere dag genieten van m'n eigen foto's op top-kwaliteit.


Januari 2013:

Twee weken vorst en sneeuw zorgen weer voor wat mooie winterbeelden. Als klap op de vuurpijl deze maand de ontmoeting met de vossen is de Amsterdamse Waterleidingduinen. Zie de serie onder vossen


December 2012:
December is nat. Zo nat zelfs dat er weinig dagen zijn dat er fatsoenlijk gefotografeerd kan worden. Er zijn dan ook weinig hoogtepunten deze maand. Wel wat leuke spiegelingen gemaakt in Alkmaar en de pestvogels in Den Oever kwamen nog een keertje langs. November 2012:

De maand begon uitstekend met een groep van 14 pestvogels in Den Oever. Zo vroeg in het jaar heb ik ze nog nooit gezien. En dan meteen 14! Prachtig was het. Later in de maand ben ik wat meer aandacht gaan geven aan mijn foto's op 500px.com Voor het tonen van de mooiste foto's is dat toch wel een schitterend medium.

De maand sloot af met een prachtige herfststorm. Hieronder: Nellie bij windkracht 10 op de Hondsbosche Zeewering

Augustus 2012:

Deze maand spant de kroon met drie weken Canada!

Samen met Nellie hebben we gereden door de Rocky Mountains, langs bergen en watervallen, en naar Vancouver Island. Onderweg de mooiste landschappen gezien en heel veel wild: beren, mormotten, geiten, orka's en bultruggen.


Juni 2012:

Samen met vogelmaatje Ton een huisje gehuurd in Noord-Duitsland (Ohlenstedt). Dit huisje is van de fam Visser en zoon Tjeerd heeft hier een kant-en-klare vijver met schuilhut gegraven. Vijf dagen lang in een piepklein hutje gezeten maar wel een paar hele mooie nieuwe soorten rijker, waaronder de goudvink en de boomklever. (zie bij "recent gemaakt")

April 2012

Een paar bladen ontvangen van het Poolse vogeltijdschrift Ptaki. In het januari-nummer van dit jaar staat een foto van een baardmannetje van mij. Klein beetje trots ben ik wel.  Zie hier -->


Maart 2012:

Deze foto van Venetië (Grand Canal vanaf de Ponte Rialto) heb ik verkocht aan het Medisch Centrum Alkmaar in een afmeting van 200 x 60cm. Hoogglans afgedrukt en opgeplakt op alluminium. Geweldig hoe zo'n foto dan pas tot z'n recht komt!

10 maart 2012

Nu is het voorjaar pas goed losgebarsten. Ik zelf heb ook de voorjaar in m'n kop. Ik heb een ijsvogelwand gestoken niet ver van m'n woonplaats zodat ik regelmatig kan gaan kijken. En ik heb een paar nestkasten gemaakt die ik in Wieringen mag ophangen bij Michaël op z'n terrein. Ook een torenvalkenkast. Misschien ben ik al te laat; het is zulk mooi weer..........


Februari 2012
De start van februari was lekker koud maar op het eind van de maand beginthet voorjaar al te kriebelen. Ik heb m'n voerplek op Wieringen weer in orde
gemaakt, dit keer "chickenproof". Ook m'n vijvertje staat er al weer maar de vogels vinden het nog te koud om te badderen.


Januari 2012

Een nieuwe website. Deze is gemakkelijker in onderhoud en dus kan ik veel
actueler zijn. Bovendien kan ik nu al m'n beste foto's op deze website zetten.
Maar ik ben nog wel een tijdje bezig met vullen want ik bewerk nu eerst alle
foto's heel nauwkeurig voordat ik ze plaats.