November 2014


Dit is het zicht vanuit het zuiden. Het huisje is van buurman Frans. De houten achterkant is net op tijd geplaatst; twee weken na het plaatsen nam het bestuur het besluit dat er geen vaste "bouwwerken" binnen een meter van het pad mogen komen. Maar ik vind het wel mooi zo. De heuvel blijft droger en biedt daarmee kansen aan wat andere plantensoorten.

Je ziet dat ik systematisch van boven naar beneden werk. Dat moet wel want anders is alles binnen de kortste keer een modderzooi. De border links begint vorm te krijgen en ook de eerste twee balken voor de tweede plantenbak liggen er al. Het anti-worteldoek is natuurlijk wel onnatuurlijk maar helaas wel nodig.


Links een detail van de grote border. Er staat nu een appelboompje in (Elstar) en drie Acanthus-planten.  Rechts een detail van de andere, verhoogde border. Ik heb een aantal eerste jaars planten gekregen van de Koningskaars (grijze bladeren). Daarvoor staan monnikskappen. Die moeten winterhard zijn is mij beloofd.


Is dit niet prachtig? Vanzelfsprekend (nog) niet uit mijn eigen tuin. De foto's zijn genomen op 23 november. Sinterklaas was al in het land! Links een snijbiet-soort die alleen al de moeite waard is vanwege zijn prachtig mooie rode stengels. Rechts een toorts, een cultivar waarschijnlijk maar daarom niet minder mooi.