December 2014


Het blijft een zeer zachte winter. Ik had voor de vogels gehoopt op wat sneeuw en ijs maar dat zit er niet in vrees ik. Voor het werken in de tuin is het natuurlijk wel lekker. De grond blijft goed bewerkbaar en het is best uit te houden buiten. Maar het zou natuurlijk wel lekker zijn als ik m'n huisje zou krijgen want echt schuilen kan ik nog niet en m'n gereedschap moet telkens mee naar huis.

De plaats voor de blokhut is bepaald. Ik hou hem recht aan de linker kant en zo ver naar voren dat ik er nog gemakkelijk met een kruiwagen door kan. Anderhalve kuub zand hebben Marten en ik daarheen gereden voordat ik het tegelplaatsje daarop aangelegd heb. Ook de grindtegels zijn gratis; die heb ik weer gekregen van de buurman schuin-voor (Klaas?)

Slechts één nacht vorst deze winter leverde een akelig dun laagje ijs op op de vijver. Het mag geen naam hebben natuurlijk maar gevroren heeft 't !

Door de zachte winter was het mogelijk om nog in december bollen te planten. Op deze foto is te zien wat er allemaal in gegaan is; ik ben benieuwd wat er ook weer uitkomt.

---oooOooo---